Norge offentliggjorde mandag de 18 spillere, der skal repræsentere landet til EM i begyndelsen af 2020, og heriblandt findes også Århus Håndbolds kommende venstre back, William Aar.
Århus Håndbold henter den 22-årige nordmand til klubben på en 2-årig kontrakt til sommer, og det er en spiller, cheftræner Erik Veje er godt tilfreds med at tilføje til truppen til den kommende sæson.
”Da vi kiggede på forskellige norske spillere, havde jeg fornøjelsen af at se William på video, og allerede fra de første klip, var jeg ret overbevist om, at det ville være et scoop, hvis vi kunne få ham til klubben. Jeg er faktisk lidt overrasket og glad for, at vi er lykkedes med at lande William i Århus Håndbold,” siger Erik Veje.

William Aar, der i øjeblikket spiller i den norske topklub Kolstad Håndball, ser frem til skiftet til Århus Håndbold og den danske liga. Hvorfor valget netop faldt på den østjyske klub, er der flere årsager til, fortæller nordmanden.
”Først og fremmest fordi Århus Håndbold har et godt trænerteam, som jeg tror, kan videreudvikle mig som spiller. Derudover har jeg fået et godt indtryk af byen og klubben gennem de samtaler, jeg har haft med Århus Håndbold. Jeg ser frem til at lære mine nye holdkammerater og folkene omkring klubben at kende. Og så vil jeg bruge tiden frem mod sommer på at lære mere dansk, end jeg kan i dag.”

Cheftræner Erik Veje ser frem til det kommende samarbejde med den norske landsholdsspiller, der allerede leverer på et højt niveau, men også besidder et stort udviklingspotentiale.
”Det, der er spændende ved William er, at han dels har et rigtig fint niveau, og dels, tror jeg også, han kan kravle op ad stigen i løbet af forholdsvis kort tid. Han dækker treér og er en hurtig spiller med stor springkraft, samtidig med god fylde på banen. Han har to-tre ting, som han skal have lært til videreudvikling af sit spil, så jeg glæder mig meget til at arbejde med ham,” siger Erik Veje.

William Aar har allerede spillet en kamp på sin kommende hjemmebane i Ceres Arena, da han sammen med det norske landshold mødte Spanien til Golden League i oktober. Han glæder sig til at spille endnu flere kampe på vores hjemmebane, og ser frem til at forsøge sig med den danske liga, fortæller han.
”Den norske liga er blevet væsentlig bedre de seneste år, ikke desto mindre er den danske liga stadig hårdere. Mit indtryk er, at der ikke venter nogle nemme kampe, uanset modstander. Mine ambitioner er at bidrage til, at Århus Håndbold klarer sig godt i den danske liga, hvor jeg også kan vise, at jeg kan præstere i en hårdere liga end den norske.”

William Aar har spillet seks kampe i den norske nationaldragt og scoret fem mål. Det norske landshold spiller næste gang fredag d. 3 januar mod Danmark til Golden League i Frankrig som optakt til EM.