Titel > Menu

Menu

Mads C. på sent udlands eventyr

Det er blevet kaldt ét af de mest undervurderede transfer-coup inden sæsonen; Mads Christiansens skifte fra Bjerringbro-Silkeborg (BSV) til de tyske pokalvindere SC Magdeburg. Men kigger man nærmere på det, så må det anses som et af de mest spektakulære i hele Bundesligaen - Mads Christiansen tiltrådte nemlig i Magdeburg som både dansk mester og OL-vinder. Han råder over utrolig megen erfaring og er pt. nok én af verdens bedste højre backs. Han er i hvert fald den mest konstante og kan spille i begge ender af banen.

- "For fire år siden havde jeg nok ikke valgt Magdeburg, men klubben er i de seneste år kommet tilbage og har et sportsligt perspektiv, det vejede højt for mig. Desuden er der stor tradition omkring klubben", siger Mads Christiansen.

Hans agent Christian Henriksen havde i forvejen god kontakt til Magdeburg og med de to øvrige OL-vindere Jannick Green og Michael Damgaard samt stregspilleren Jacob Bagersted var der en dansk trio i byen, som kun udtalte sig positivt om klubben overfor Mads Christiansen.
- "Vi skaber en ny udgave af Flensborg!", siger danskeren og hentyder til, at Magdeburg er blevet til ligaens danskerklub nummer to.
- "Det, at der er nogle andre danskere og så også en nordmand (Christian O´ Sullivan/red.) og en svensker (Daniel Pettersson) hjælper selvfølgelig især i starten, og især med hensyn til sproget", fortæller Mads Christiansen med et smil.
- "Jeg forstår det meste på tysk, i hvert fald de grundlæggende håndboldmæssige ting og taler selv lidt".

Danskeren mener, at et nyt sprog og det at lære en ny kultur at kende, er en del af den store udfordring i udlandet, som han glæder sig til. Men hvorfor kom skiftet først nu, da han er 30 år - meget sent i forhold til de fleste andre spillere?
- "Det hele flaskede sig nu. Jeg havde også for tre år siden muligheden at komme af sted, men valgte så BSV. Jeg tænkte dengang, så bliver jeg måske hele karrieren i Danmark og det var heller ikke fordi jeg absolut skulle til udlandet, men nu fik jeg den spændende mulighed", siger venstrehåndsspilleren, som er flyttet sammen med sin kone og to børn til Tyskland, hvor han har skrevet under på en kontrakt, der gælder for de kommende to sæsoner.
Familien tog allerede til Magdeburg en uge før Mads Christiansen, som på grund af OL-sejren med Danmark først kom til sin nye klub den 25. august, få dage inden sæsonstarten.
- "Det har selvfølgelig været en meget speciel periode og lidt anderledes at komme fra OL til en ny klub. Vi søgte et sted at bo hjemmefra, og det var ikke helt let, men vi er meget tilfredse i Magdeburg", lyder det fra Mads Christiansen.

Med hensyn til det sportslige mangler der lidt endnu, men det kommer, er han overbevidst om.
- "I de første kampe sad jeg en del ude fordi jeg lige skal vende mig til det nye spil. Man vil selvfølgelig altid spille, men det er godt, at vi har en bred trup med to gode spillere på hver position", forklarer Mads Christiansen, som kender situationen fra landsholdet, hvor han deler højreback med Kasper Søndergaard (Skjern Håndbold).
- "Vi tabte den første kamp mod Rhein-Neckar Löwen (29-20), et hold hvor man ikke absolut skal hente point, men så var det selvfølgelig ærgerligt, med kun et point mod Leipzig (21-21)", indrømmer danskeren efter SCMs sæsonstart med kun et uafgjort i to kampe.
- "I Tyskland er der mange gode hold. Det bliver nok svært at komme blandt top tre og slå de hold af pinden, som har siddet der de seneste år. Men top fem vil vi gerne nå, og der kæmper vi med mange andre jævnbyrdige hold", siger Mads Christiansen.

Onsdag gik turen til Flensborg, netop et af de tre store hold i ligaen, hvor Mads Christiansen bl.a. mødte Henrik Toft Hansen, som han delte værelse med i Rio, og Lasse Svan, som også var en del af det danske OL-guldhold. Kampen endte med en kneben sejr til SG Flensburg-Handewitt på 26-25.

MadsC

 

Skal vi ringe dig op?

Vi du i kontakt med CHJ Management eller en af vores profiler? Så udfyld formularen herunder, så ringer vi dig op!

Ring mig op